Vuoden 2020 paras testosteroni lisäravinne

Monien muiden miesten tavoin sinäkin luultavasti tahtoisit kasvattaa lihaksiasi ja lihasvoimaasi hieman nopeammin ja pyrit eroon ylimääräisestä rasvasta.

Ehkäpä sinua houkuttelee myös ajatus suuremmasta seksuaalisesta halukkuudesta ja paremmasta seksielämästä.

Yllämainitut tavoitteet ovat saavutettavissa testosteroniravintolisillä.

Testosteronilisien 5 Parasta:

#1 T-Max

Markkinoiden ehdottomasti yksi parhaista testosteronilisistä on koostumukseltaan harkiten kehitetty T-Max. Se sopii yhtä hyvin kehonrakentajalle kuin matalista testosterinitasoista kärsivälle vanhalle miehellekin.

TestoMax koostuu tieteellisesti toimivaksi todistetusta D3-vitamiinin, D-asparagiinihapon, magnesiumin, sinkin, nokkosenlehtiuutteen, sarviapilauutteen sekä muiden luonnontuotteiden seoksesta.

Lähes yksinomaan positiivinen kuluttajapalaute ylistää energiaa, lihasvoimaa ja seksuaalista halukkuutta lisäävää T-Maxia ja todistaa sen lihaksia kasvattavasta ja seksin laatua parantavasta vaikutuksesta.

 

#2 TestoGen

TestoGen on alun perin kehonrakentajien käyttöön kehitetty lisäravinne, jonka vaikutus alkaa heti ensimmäisenä käyttöpäivänä. Valmiste vaikuttaa lihasvoimaa ja -massaa kasvattavasti ja lisää nauttijansa seksuaalista halukkuutta.

Kyseessä on luonnollinen, voimakasvaikutteinen testosteronilisä, joka on kehitetty vastaamaan tarkasti miesten tarpeita.

Tuotteen teho syntyy D-asparagiinihapon, boorin, nokkosenlehden, sarviapilan, punaisen ginsengin, piperiinin sekä muiden valmisteessa vaikuttavien ainesosien seoksesta.

Hyödyt:

 • Vahva anabolinen ravintolisä
 • Valmiste kohottaa elimistön testosteronitasoja luonnollisesti ja turvallisesti
 • TestoGen säätelee kehossa olevan testosteronin määrää

#3 TestRX

TestRX on lisäravinne, jonka avainainesosat ovat sarviapila sekä D-asparagiinihappo. Molemmat lisäävät elimistön luontaista testosteronintuotantoa.

Lisäravinteen nauttimisen seurauksena lihasvoima ja -kestävyys lisääntyvät ja lihasmassa kasvaa.

Vamisteen koostumusta on uudistettu sisältämään mm. sinkkiä, magnesiumia sekä B1-, K2- ja D3-vitamiineja.

TestRX:n käytöltä voikin nyt odottaa sellaisia lisätuloksia kuin nopeampi palautuminen fyysisestä rasituksesta, sydämen rytmin normalisoituminen sekä kehon hapettumista estävien mekanismien aktivoituminen.

Hyödyt:

 • Järkevä hinta
 • Proteiinisynteesin stimulaatio
 • Kehon rasvaprosentin aleneminen
 • Kolesteroli- ja veren glukoositasojen lasku

 

#4 D-Bal

Etsitkö tuotetta, joka on yhtä tehokas kuin steroidit, olematta kuitenkaan sellainen?

Mikäli näin on, D-Bal on tuote, johon haluat tutustua tarkemmin. Valmiste on suunniteltu jäljittelemään metandienonin toimintaa ilman varsinaisen metandienonin käytöstä seuraavia, haitallisia sivuvaikutuksia.

Kuten varmasti tiedätkin, steroidit eivät ole terveellinen ja hormonitoiminnan kannalta turvallinen tapa kasvattaa lihasmassaa. D-Bal tarjoaa varteenotettavan vaihtoehdon steroideille.

Valmiste lisää elimistön testosteronin eritystä eliminoimalla tekijöitä, jotka madaltavat kehon testosteronitasoja (kuten kortisolia).

Lopputuloksena on terveempi ja tehokkaampi hormonitoiminta, joka tukee lihasten nopeampaa kasvua suuriksi.

 

 

Näytä tuote >>

#5 Provacyl

Provacyl ei oikeastaan ole urheilulisäravinne, vaan andropaussin oireista kärsivien miesten terveyttä tukemaan suunniteltu valmiste.

Valmisteen ihanteellinen koostumus ja sen kyky normalisoida kehon testosteroni- ja kasvuhormonitasoja tekee siitä suositun etenkin lihasmassan ja kestävyyden kasvua tavoittelevien urheilijoiden parissa.

Provacylilla on pitkä lista käyttökohteita; se auttaa hormonaalisesta epätasapainosta, lisääntymisjärjestelmän vajaatoiminnasta, seksuaalisesta haluttomuudesta, sydän- ja verisuonitaudeista, osteoporoosista ja monista muista terveysongelmista kärsiviä.

Hyödyt:

 • Luonnollinen, ei-hormonaalinen apu monenlaisiin eri vaivoihin
 • Ehkäisee ikääntymistä
 • Madaltaa kehon rasvaprosenttia
 • Stimuloi lihasmassan kasvua
Näytä tuote >>

6 Olennaista Faktaa Luonnollisista Testosteronilisäravinteista

Monet aloittelevat kehonrakentajat turvautuvat synteettisiin, steroidipohjaisiin testosteronilisiin kohottaakseen testosteronitasojaan ja kasvattaakseen näin lihasmassaansa ja fyysistä kestävyyttään.

Vaikka monet näistä steroideista tarjoavatkin nopeita tuloksia, niihin liittyy lukuisia terveysriskejä, jotka voivat johtaa pysyviin vaurioihin elimistössä.

Tällaiset haittavaikutukset ovat huomattavasti steroidien käytöstä aiheutuvia hyötyjä suurempia, mistä johtuen suuremmasta lihasmassasta haaveilevien on tärkeää huolehtia käyttämiensä tuotteiden luonnollisuudesta.

Luonnollisen testosteronilisän valitseminen on ainoa tapa varmistaa harjoittelun terveellisyys ja turvallisuus.

Seuraavat kuusi vinkkiä tarjoavat lisätietoa luonnollisista kehorakentajille tarkoitetuista ravintolisistä:

 1. Luonnollisilla testosteronilisillä voi kasvattaa lihasvoimaa ja lihasten kokoa ilman vaarallisia sivuvaikutuksia, joita kemiallisesti valmistettujen (ja usein laittomien) steroidien ja lääkkeiden käyttöön liittyy. Luonnolliset testosteronilisät toimivat usein synteettisiä hitaammin, mutta niillä ei ole vaarallisia haittavaikutuksia.

2. Luonnollisia testosteroniravintolisiä löytyy useassa eri muodossa: pillereinä, kapseleina, jauheina ja nestemäisessä muodossa. Lisät auttavat kasvattamaan kehon lihasmassan määrää ja lihasvoimaa. Tietyt testosteronintuotantoa luonnostaan lisäävät ruoka-aineet voivat niin ikään osoittautua hyödyllisiksi tavoitteen saavuttamisessa.

3. Proteiini on olennainen osa kehonrakentajan ruokavaliota. Lihakset kasvavat ja kehittyvät proteiinin voimalla. Pavut, palkokasvit, eläimen liha ja monet maitotuotteet ovat eräitä parhaista testosteronin määrää luonnollisesti kasvattavista proteiininlähteistä.

4. Osterit sisältävät paljon sinkkiä. Monet luonnolliset ravintolisät sisältävät tätä tärkeää, testosteronia vapauttavaa ja estrogeenitasoja madaltavaa vitamiinia. Sinkki on lihasmassan ja -voiman kasvun kannalta elimistölle olennainen hivenaine.

5. Estrogeeni toimii lähtökohtaisesti testosteronia vastaan. Se varastoi rasvaa ja lisää veden kertymistä elimistöön. Luonnolliset ravintolisät auttavat kehoa vapauttamaan lisää testosteronia ja madaltamaan näin estrogeenitasoja, mikä johtaa ei-toivottujen rasvavarastojen (lisääntyneen estrogeenintuotannon sivuvaikutus) katoamiseen.

6. Rasvahapot synnyttävät energiaa ja tehostavat kehon puolustusjärjestelmää. Testosteronilisien tulisi sisältää rasvahappoja, jotta niistä saisi lisäenergiaa. Ne ovat myös hyväksi terveydelle ja yleiselle hyvinvoinnille.

Paras tapa saada lihaksikas vartalo on ryhtyä noudattamaan tasapainoista ja terveellistä ruokavaliota, nauttia oikeita ravintoaineita ja vitamiineja ja aloittaa hyvä kunto-ohjelma.

Oikea testosteronilisä auttaa varmistamaan nopeammat ja pysyvät harjoitustulokset.

Testosteronin puute (alhainen testosteroni)

Testosteronin puute on ikävä vaiva, joka odottaa miehistä lähes jokaista.

Kukaan ei ole sille immuuni.

Terveydestä huolehtiminen ja huonojen elintapojen välttäminen ei pysäytä testosteronin määrää ennemmin tai myöhemmin vähentävää prosessia. Tätä prosessia kutsutaan ikääntymiseksi.

Tiedemiehet ovat saaneet selville, että ikääntymisen eteneminen on suoraan yhteydessä elimistön testosteronin määrään ja siihen, kuinka alhaiseksi se voi laskea. Testosteronin määrän laskiessa myös tarve nauttia testosteronilisiä kasvaa.

Vuonna 2006 suoritetussa tutkimuksessa saatiin selville, että 39% prosentilla noin viisikymmentävuotiaista miehistä on vakavia matalista testosteronitasoista johtuvia ongelmia.

Tutkittujen veren testosteronitasot olivat kriittisen alhaiset.

Vain pieni määrä tutkimukseen osallistuneista käytti testosteronilisäravinteita tai muita testosteronitasojen nostamiseen tarkoitettuja keinoja.

Toinen, amerikkalaismiehille tehty, tutkimus osoittaa todeksi yhteyden ikääntymisprosessin ja elimistön testosteronimäärän välillä.

Tämän tutkimuksen mukaan 20% kuudenkymmenen vuoden ikään ehtineistä miespuolisista osallistujista kärsi jatkuvasti testosteronin puutteesta aiheutuvista oireista.

30% tutkimukseen osallistuneista, yli 70-vuotiaista miehistä ja 50% yli 80-vuotiaista miespuolisista osallistujista kärsi vakavasta testosteronin puutteesta.

Testosteronilisien edut

la on esitelty markkinoiden viimeisimmät, suosiotaan nopeasti kasvattavat testosteronilisäravinteet.

Kyseiset lisäravinteet voivat ylpeillä lukuisilla terveysvaikutuksillaan, joihin kuuluvat mm.:

 • Kehonkoostumuksen muotoutuminen. Elimistön testosteronitasojen kasvu kiihdyttää osaltaan lihasten kehitystä voimistaen erityisesti lihasmassan kasvua. Uusien, suurempien lihasten kasvu tarjoaa täydellisen tilaisuuden muokata keho henkilökohtaisten ihanteiden mukaiseksi.
 • Urheilusuorituksen paraneminen. Testosteronilisien nauttiminen auttaa niin yleisurheilijoita, kehonrakentajia kuin keskivertokansalaisiakin parantamaan fyysistä suoritustaan, mikä puolestaan mahdollistaa lihasvoiman lisääntymisen ja harjoittelun keston pidentymisen.
 • Kehon toimintojen palautuminen. Testosteronilisien sisältämillä vitamiineilla, hivenaineilla, mineraaleilla ja muilla tehoaineilla on positiivinen vaikutus kehon luontaisiin prosesseihin. Ne tehostavat kehon toimintoja ja hormonituotannosta vastaavan endokriinisen järjestelmän suorituskykyä.
 • Seksuaalisen halun lisääntyminen. Kohonneet testosteronitasot vaikuttavat myös seksuaaliseen halukkuuteen. Tutkimusten mukaan korkeat testosteronitasot ovatkin yhteydessä voimistuneeseen seksuaaliviettiin, lisääntyneeseen halukkuuteen ja seksuaalisen kanssakäymisen keston pidentymiseen. On perusteltua olettaa muutoksen vaikuttavan seksuaalisen suorituksen kaikkiin osa-alueisiin.
 • Ainesosien luonnollisuus. Luotettavien valmistajien testosteronilisäravinteet koostuvat vain laadukkaista luonnontuotteista, joiden teho ja turvallisuus on tieteellisesti varmistettu. Näin asiakkaat voivat olla varmoja siitä, että ostavat toimivia, luonnollisia valmisteita, jotka stimuloivat kehon luontaista testosteronin eritystä turvallisesti.

Testosteroni miehen elimistössä

Miehen elimistö käyttää testosteronia miehen elimistön miehisten erityispiirteiden kehittämiseen.

Veressä olevan testosteronin määrällä on tärkeä merkitys erityisesti lihasvoiman ja -kasvun, seksuaalisuuden, energian määrän, kehon rasvaprosentin, motivaation ja monien muiden miehisten toimintojen kannalta.

Kun mies ikääntyy, hänen hormonitasonsa laskevat radikaalisti.

Muutos on ilmeinen ja näkyy kehossa tapahtuvina muutoksina, kuten seksuaalisen halukkuuden vähenemisenä, lihasten pienenemisenä, jatkuvana väsymyksenä ja emotionaalisena välinpitämättömyytenä.

Näihin ongelmiin on saatavilla apu testosteronilisäravinteiden muodossa.

Suurin osa testosteronilisistä on puhtaasti luonnontuotteita.

Ne on suunniteltu oikaisemaan elimistön hormonitoimintaa luonnollisesti.

Niiden teho on tieteellisesti todistettu.

Kuinka testosteronilisäravinteet sitten todella vaikuttavat henkilön hormonitasapainoon?

Mihin tarkoitukseen testosteronilisät on kehitetty?

Testosteronipillerit on luotu:

 • Stimuloimaan testosteronisynteesiä luonnollisin keinoin
 • Nopeuttamaan lihasten kasvua
 • Kasvattamaan lihaksista suurempia
 • Tukemaan lihasten nopeampaa palautumista rasituksesta
 • Kasvattamaan lihasvoimaa
 • Pienentämään kehon rasvaprosenttia korvaamalla rasvavarastot lihasmassalla
 • Parantamaan itsetuntoa ja kohottamaan mielialaa
 • Motivoimaan parempiin suorituksiin
 • Lisäämällä lihasten tehokkaan kasvatusprosessin vaatimaa energiamäärää elimistössä

On huomattava, että osa miehistä kykenee geneettisistä syistä kasvattamaan lihasmassansa määrää verrattain vähällä vaivalla riippumatta nauttimastaan ravinnosta tai harjoitusrytmistään.

On myös miehiä, joiden on hikoiltava kuntosalilla aamuin illoin nauttiakseen työnsä hedelmistä. Heidän on seurattava tiukasti ateriasuunnitelmaa, syötävä paljon proteiinipitoista ruokaa ja oltava fyysisesti pitkään aktiivisia ennen kuin he pääsevät katselemaan harjoittelunsa tuloksia.

Testosteroniravintolisät on kehitetty miehille, jotka ovat valmiita tekemään työtä suurempien lihasten eteen. Nämä tuotteet auttavat heitä saavuttamaan tavoitteensa helposti.

Kuinka testosteronipillerit oikeastaan toimivat?

Kaikkein tehokkaimmat testosteronilisät koostuvat tehokkaasta, testosteronin määrää lisäävästä ainesosien sekoituksesta.

Tähän toimintamekanismiin sisältyvät:

 • Testosteronisynteesin normalisoituminen
. Aivot ja endokriininen järjestelmä näyttelevät elintärkeää roolia testosteronisynteesin toiminnan kannalta.

Jotta synteesi toteutuisi oikein, keho tarvitsee tiettyjä tärkeitä aineita, jotka yleensä puuttuvat keskivertokansalaisen päivittäisestä ravinnosta.

Testosteronintuotantoa lisäävien valmisteiden tavoitteena on korvata ravinnosta puuttuvat aineet. Näin tuotantoa voidaan stimuloida.

 • Vapaan testosteronin määrän kasvu
. Tutkimusten mukaan sukupuolihormoneja sitova globuliinihormoni sitoutuu noin 60% kehossa saatavilla olevasta testosteronista.

Sitoutuneessa muodossa testosteroni ei enää vaikuta energiaa antavasti. Siitä tulee miehen elimistössä lähes hyödytöntä. Testosteronilisät estävät globuliinin erittymisen, ja vapaan testosteronin määrä pääsee kohoamaan.

 • Estrogeenin väheneminen

Estrogeenisynteesiin vaikuttaa olennaisesti entsyymi nimeltä aromataasi. Testosteroni muuttuu tällöin sen toimesta estrogeeniksi.

Testosteronilisäravinteet koostuvat aineksista, jotka estävät aromataasin toiminnan ja näin estävät testosteronia muuttumasta estrogeeniksi. Tämän seurauksena estrogeenitasot laskevat ja testosteronitasot kohoavat.

Mistä testosteronilisät koostuvat?

Mihin muuhun kuin testosteronitasojen kohottamiseen testosteronilisät oikein kykenevät?

Testosteronitasojen kasvu on jo itsessään merkittävä etu. Testosteroni säätelee seksuaalista halukkuutta ja energian määrää, ja testosteronitasojen palauttaminen ennalleen on melkein kuin kääntäisi kelloa taaksepäin.

Lienee sanomattakin selvää, että lisääntynyt seksuaalinen halukkuus parantaa elämänlaatua ja saa itse aktin tuntumaan huomattavasti tyydyttävämmältä.

Korkeammat testosteronitasot vaikuttavat positiivisesti kykyyn kasvattaa lihasmassaa.

Ne edistävät luiden korjautumista, vahvistavat luukudosta ja pienentävät monien luusairauksien, kuten osteoporoosin, todennäköisyyttä.

On jopa tutkimuksia, joiden tulokset näyttäisivät viittaavan yhteyteen testosteronin määrän ja hiusten kasvun välillä. Nämä ovat tervetulleita uutisia niille, jotka ovat ylittäneet 40 vuoden rajapyykin.

Kaiken kaikkiaan testosteronilisillä on nuorentava, kestävyyttä lisäävä ja energisoiva vaikutus.

Niiden käyttöä voisi melkeinpä verrata aikakoneella matkustamiseen.

Oletus siitä, että kaikki testosteronilisäravinteet toimivat yhtä hyvin, on kuitenkin virheellinen. Erilaisia vanhentuneisiin teorioihin perustuvia valmisteita on markkinoilla edelleen suuri valikoima.

Tässä artikkelissa luetellut valmisteet koostuvat aidosti toimivista ja tehokkaista aineksista ja ovat siksi lupaavia.

Alla oleva valmistusaineiden lista on kliinisin kokein toimivaksi todistettu. Mikäli etsit itsellesi toimivaa testosteronivalmistetta, varmista, että sen valmistuksessa on käytetty ainakin osaa näistä aineksista:

D-asparagiinihappo

Tällä aminohapolla on keskeinen rooli testosteroninerityksen kannalta. Se on vastuussa useiden eri hormonien, mm. luteiinihormonin ja kasvuhormonin, vapautumisesta. Ensin mainittu säätelee kivesten toimintaa, jälkimmäinen mahdollistaa lihasten kasvun.

Eräiden tutkimusten mukaan d-asparagiinihappo eliminoi elimistön testosteronintuotantoa rajoittavia tekijöitä.

Tutkimus kesti kolme kuukautta ja se tehtiin 27-43-vuotiaille miehille d-asparagiinin vaikutusten selvittämiseksi suhteessa testosteronin määrään elimistössä.

Tutkimus osoitti, että tutkittavien testosteronitasot kasvoivat 30-60 prosentilla.

Muutamat toiset tutkimukset ovat osoittaneet, että d-asparagiinihappo edistää fyysisesti epäaktiivisten ja testosteroninpuutoksesta kärsivien miesten sukupuolihormonisynteesiä.

Boori

Vain harvat testosteroniravinnelisät sisältävät booria. Tämä on silmiinpistävä laiminlyönti ottaen huomioon boorin kyky stimuloida testosteronintuotantoa. Näin boori myös auttaa kasvattamaan lihasmassaa ja vahvistaa luita.

Tiedemiehet ovat saaneet selville, että boori paitsi lisää vapaan testosteronin määrää elimistössä, se myös vähentää estrogeenisynteesiä. Booria nauttimalla pääset nopeammin tavoitteisiisi niin urheilukentällä kuin makuuhuoneessakin.

Tutkimus havainnollistaa, kuinka tutkittavien miespuolisten kehonrakentajien testosteronitasot kohosivat seitsemän viikon ajan kestäneen lisäravinteiden nauttimisen seurauksena lumelääkettä nauttineiden testiryhmäläisten hormonitasoihin verrattuna.

Toinen tutkimus todisti, että 10 mg suuruisen booriannoksen nauttiminen kerran päivässä viikon ajan vaikutti testosteronin määrän kasvun 28 prosentilla, estrogeenin määrän vähenemisen 39 prosentilla sekä dihydroksitestosteronin (DHT) määrän lisääntymisen 10 prosentilla tutkittavista.

Kolmannen tutkimuksen mukaan kaksi kuukautta kestänyt 6 mg:n päivittäinen boorikuuri kasvatti elimistön vapaan testosteronin määrää 29 prosentilla tutkimukseen osallistuneista miehistä.

D3-vitamiini

D3-vitamiini on teknisesti ottaen vitamiini, mutta se käyttäytyy kehossa hormonin tavoin. Se on yksi 24:sta elimistölle välttämättömästä ravintoaineesta. Keho muodostaa auringon säteilystä iholla. Sen puutos on kuitenkin yleinen, sillä vain harva viettää nykymaailmassa tarpeeksi aikaa ulkona.

D3-vitamiini vaikuttaa luteiinihormonien erittymiseen ja näin välillisesti kasvuhormonin, karvatuppia stimuloivan hormonin sekä testosteronin erittymiseen.

Tutkimusten mukaan D-vitamiininpuutoksesta kärsivien miesten testosteronitasot ovat suurella todennäköisyydellä liian alhaiset verrattuna miehiin, jotka saavat tarpeeksi D-vitamiinia ravinnon mukana.

Terveiden, vuoden ajan päivittäin pieniä määriä D-vitamiinia nauttivien miesten testosteronitasot voivat vitamiinin ansiosta nousta jopa 25 prosentilla.

ZMA

ZMA on useimpien testosteroniravinnelisien sisältämä ainesosa, joka mm.

 • Lisää fyysistä kestävyyttä ja lihasmassan määrää
 • Kohottaa energiatasoja
 • Lisää seksuaalista halukkuutta
 • Parantaa henkistä hyvinvointia
 • Parantaa unen laatua ja pidentää sen kestoa

 

Mikä on ZMA?

ZMA on lyhenne sanasta sinkkimonometioniiniaspartaatti. Se tarkoittaa sinkin (30 mg), magnesiumaspartaatin (450 mg) sekä pyridoksiinin tai B6-vitamiinin (10,5 mg) sekoitusta. ZMA on kokonaan luonnollinen, patentoitu ravintolisä, jonka on kliinisesti todistettu nostavan testosteronitasoja. Se tukee niin yleisurheilijoiden kuin kehonrakentajienkin lihasvoiman ja -massan kasvua.

Kuka ZMA:ta tarvitsee?

On yleinen harhaluulo, että vain kehonrakentajien ja suurista lihaksista haaveilevien on tarpeen nauttia ZMA:ta. Näin ei kuitenkaan ole, vaan valmiste on hyödyksi urheilijoiIle lajista riippumatta. Kehon on kyettävä korjaamaan lihaskudosta ja palautumaan rasituksesta, oli kyseessä sitten kuntosaliharjoitus, koripalloturnaus tai puolimaraton. ZMA on testosteronin määrää kasvattava lisäravinne, joka korjaa lihaskudosta unen aikana.

Kasvattaako ZMA elimistön testosteronin määrää?

ZMA:n hyödyistä on olemassa runsaasti tutkimustietoa. Äskettäin suoritetut tutkimukset ovat osoittaneet, että yleisurheilijat kärsivät usein magnesiumin ja sinkin puutostilasta, mutta heidänkin testosteronitasonsa kohosivat 30% ZMA:n nauttimisen seurauksena.

Urheilutieteilijä Lorrie Brilla Länsi-Washingtonin yliopistosta on tutkinut ZMA:n vaikutusta NCAA:n, Yhdysvaltain yliopistourheilun kattojärjestön, jalkapalloilijoihin. Tutkimuksissa on käynyt ilmi, että ZMA:n vaikutus miesten lihasvoimaan ja testosteronitasoihin on merkittävä.

Brill esitteli tulokset USA:n Seattlessa American College of Sports Medicinen vuosikokouksessa vuonna 1999. Löydökset julkistettiin myös Medicine and Science in Sports and Exercise -lehdessä sekä korkeakoulun virallisessa julkaisussa.

Tulokset korostavat ZMA:n merkitystä osana mitä tahansa ravinnontäydentäjää. Myös parhaat testosteronilisäravinteet sisältävät ZMA:ta.

Sarviapila

Tällä Etelä-Euroopassa ja Aasiassa kasvavalla kasvilla on jo antiikin ajoista tiedetty olevan seksuaalista halukkuutta lisääviä ominaisuuksia.

Se edistää insuliinin vapautumista.

Tästä johtuen kehon lihakset kehittyvät suuremmiksi nopeammin, mieskunto paranee ja kasvin hapettumista estävät ominaisuudet ylläpitävät elimistön yleiskuntoa.

On olemassa tieteellisiä todisteita siitä, että sarviapila tukee tervettä testosteronintuotantoa. Puolitoista kuukautta kestänyt, 60 terveellä miehellä suoritettu tutkimus todistaa tästä.

Tutkimukseen kuului 600 kasviuutemilligramman nauttiminen päivittäin.

Tämä johti miesten testosteroni- ja prolaktiinitasojen normalisoitumiseen.

Toiseen tutkimukseen osallistui fyysisesti hyväkuntoisia terveitä miehiä, jotka nauttivat 500 mg kasviuutetta kerran päivässä. Tämän seurauksena myös heidän testosteronitasonsa nousivat.

Tulokset johtuvat uutteen kyvystä ehkäistä testosteronia tuhoavan entsyymin toimintaa.

Piperiini

Piperiiniä erotetaan mustapippurista. Testosteronisynteesin edistämisen sijaan sillä on testosteronilisäravinteissa muunlaisia tehtäviä.

Se lisää valmisteiden muiden, testosteronin eritystä aktivoivien ainesten tehoa lisäämällä boorin, D3-vitamiinin, sarviapilan ja muiden valmistusaineiden imeytyvyyttä kehossa. Näin valmisteen hyötyosuus ja sen käytöstä saatavat tulokset paranevat.

Miksi testosteroni on niin tärkeä hormoni miehelle?

Testosteroni on ihmiskehossa luonnostaan esiintyvä steroidihormoni, jonka tuotannosta kiveksissä sijaitsevat Leydigin solut (miehen elimistössä) vastaavat. Sitä syntyy myös naisen munasarjoissa, vain pienempiä määriä.

Naisen elimistössä on niin vähän testosteronia, ettei se tee heistä miehekkäitä, vaikka tämä hormoni onkin vastuussa seksuaalisen halukkuuden synnyttämisestä ja mielialojen tasapainottamisesta sekä miehissä että naisissa.

Androgeenina testosteroni on seksuaalisen halun ja mielialan kannalta tärkeä tekijä, mutta sen vaikutus on suurempi miehillä. Testosteroni aiheuttaa karvoituksen kasvun nivusissa, rintakehässä, kasvoissa ja kainaloissa. Se tekee miehen äänestä syvemmän ja säätelee miespuolisten sukupuolielinten kehittymistä ja toimintaa sekä rasvan jakaantumista miehen elimistössä.

Testosteroni on luonteeltaan anabolinen eli energiaa synnyttävä hormoni, joka edistääkin lihasten kasvua ja määrittää mieskehon voimakkuuden ja lihasten koon.

Testosteronin ”systemaattinen anabolinen vaikutus” säätelee ja kontrolloi kehon nestetasapainoa ja ohjaa tärkeiden elektrolyyttien kuten kloorin, kaliumin ja natriumin, toimintaa.

Testosteroni vaikuttaa myös kalsiumin kerääntymiseen elimistössä. Näin se suojelee kehoa osteoporoosilta ja erilaisilta iho-ongelmilta.

Testosteronintuotannon määrä riippuu paljolti iästä. Se on huipussaan murrosiässä, jolloin se edistää elimistön lihasmassan ja sukupuolielinten kehittymistä. Elimistön vanhetessa kehon luontaiset testosteronitasot laskevat asteittain, mikä voi johtaa seksuaalisen halukkuuden katoamiseen sekä lihasmassan ja -kestävyyden vähenemiseen.

Yleisurheilijat ja kehonrakentajat käyttävät yleensä heille erityisesti kehitettyjä lisäravinteita, jotka auttavat heidän kehoaan tuottamaan suurempia määriä testosteronia.

Mikäli testosteronilisäravinteiden käyttö yhdistetään tavalliseen liikuntaan ja voimaharjoitteluun, on tällä energiaa antava ja seksuaalista halukkuutta lisäävä vaikutus. Lihasmassa ja -voima kasvavat tietenkin myös.

Sinun ei tarvitse olla yleisurheilija tai kehonrakentaja saadaksesi korkeammista testosteronitasoista irti kaikki niiden mukanaan tuomat hyödyt. Samat tulokset on mahdollista saada pelkällä testosteronin eritystä tukevien lisäravinteiden käytöllä:

 • Energia lisääntyy
 • Unen laatu ja mieliala paranevat
 • Lihasmassan määrä ja fyysinen kestävyys lisääntyvät
 • Seksuaalinen halukkuus lisääntyy

Mitä testosteronilisäravinteet ovat?

Testosteronilisäravinteet ovat lääkkeisiin lukeutumattomia, yleensä pillerimuotoisia valmisteita, jotka koostuvat sataprosenttisesti aktiivisista luonnontuotteista ja joiden tehtävänä on edistää kehon omaa testosteronintuotantoa.

Ne eivät korvaa kehon omaa testosteronia, vaan pyrkivät lisäämään sen määrää.

Testosteronilisäravinteet eivät pääosin puutu endokriinisen järjestelmän toimintaan, vaan se pysyy miehillä ennallaan.

Samalla elimistön testosteronitasot lisääntyvät kuitenkin hitaasti ja kehon testosteronitasapaino kohenee ilman, että on turvauduttava testosteronipistoksiin tai anabolisten steroidien käyttöön.

Tällaiset pitkälle kehitetyt testosteronilisäravinteet kykenevät siis onnistuneesti korvaamaan hormonikorvaushoidot ja anaboliset steroidit turvallisin ja laillisin keinoin.

Kuka testosteronilisiä voi käyttää?

Testosteronilisät ovat luonnollisia ravintolisiä, joita on laajalti saatavilla. Niiden hankkimiseen ei tarvita reseptiä.

Kuka tahansa voi halutessaan ostaa testosteronilisiä.

Lääkärin ei tarvitse määrätä niitä, ennen kuin niitä voi käydä ostamassa itselleen.

Kyseiset lisäravinteet sopivat kaikille vähintään 20-vuotiaille miehille. Parhaat tulokset saavutetaan kuitenkin vähintään 30 vuoden iässä.

Tämä johtuu testosteronitasojen luonnollisesta, iän myötä tapahtuvasta laskusta, joka alkaa noin 30-vuotiaana. Edistykselliset lisäravinteet hidastavat prosessia ja normalisoivat elimistön testosteronin määrää.

Hormonitoimintaa tukevat lisäravinteet ovat oiva apu myös erityisesti ikääntyville yleisurheilijoille ja kehonrakentajille, jotka tarvitsevat lisäannoksen tätä miehen elimistön toiminnan kannalta kaikkein tärkeintä hormonia.

Urheilijat käyttävät hormonilisiä parantaakseen urheilusuoritustaan, kasvattaakseen lihasmassaansa ja lisätäkseen lihastensa kestävyyttä.

Testosteronitasot ja sairaalloinen ylipaino

On olemassa pitkä lista syitä sille, miksi testosteronin määrä voi kääntyä miehen elimistössä laskuun.

Viimeisin tutkimus on osoittanut, että ylipaino voi itse asiassa olla hypogonadismin eli mieshormonin puutostilan yksi ilmenemismuodoista. Miesten, jotka kärsivät metabolisesta oireyhtymästä ja/tai tyypin 2 diabeteksesta – molemmat ylipainoon usein liittyviä sairauksia – kannattaa siis olla valppaina testosteronitasojensa kanssa.

Näillä miehillä on kuitenkin usein toinenkin ongelma, nimittäin riittämätön lääketieteellinen apu. Edellä mainituista sairauksista kärsivät etsivät usein apua vaivoihinsa sellaisten hoitoon erikoistuneilta lääkäreiltä tai yleislääkäreiltä, jotka kuitenkin vain harvoin pyrkivät hoitamaan itse ongelmien juurta, testosteronipuutetta.

Lääkärien on vaikea diagnosoida testosteronin puutteeseen liittyviä ongelmia ja siksi suositella niihin sopivia parannuskeinoja. Tästä syystä on suositeltavaa etsiä endokrinologin apua, mikäli sitä ei muualta löydy.

Endokrinologi osaa neuvoa erilaisissa hormonituotantoa ja sen häiriöitä koskevissa asioissa ja kertoa, tuottaako keho testosteronia normaaleja määriä. Tarvittaessa endokrinologi ohjaa testosteroni- tai muiden hormonilisien pariin ja opastaa niiden käytössä.

Kuinka parantua ylipainon aiheuttamasta testosteronin puutoksesta

Mikäli kärsit alhaisesta testosteronin määrästä ja epäilet syyksi ylipainoa, lääketieteen ammattilaiset suosittelevat noudattamaan seuraavia toimia ongelman korjaamiseksi:

 • Painonpudotusstrategian kehittäminen. Tässä tapauksessa syy testosteroninpuutokseen on huomattava ylipaino. Jos painoindeksi ja vyötärönympärys kasvavat kasvamistaan, on se selvä merkki ylipainosta. Tämä on ensimmäinen, välttämätön askel ylipainon aiheuttaman hypogonadismin voittamisessa.

Painon putoaminen johtaa testosteronin määrän nousuun.

 • Hormonikorvaushoitoon hakeutuminen. Tämä on yksi suosituimmista tavoista hoitaa ylipainosta johtuvaa mieselimistön testosteroninpuutetta. Korvaushoito on varteenotettava hoitokeino, johon potilas ohjataan lääkärin toimesta.

Hoito tapahtuu annostelemalla elimistöön tarvittava määrä synteettistä testosteronia lääketieteen ammattilaisen valvonnassa.

 • Luonnollisten hormonitoimintaa tukevien valmisteiden nauttiminen. Laadukkaat testosteronilisät ovat varteenotettava vaihtoehto hormonikorvaushoidoille. Kaikki eivät halua asettaa terveyttään vaaraan synteettisten hormonien käytöllä.

Hormonikorvaushoitoihin liittyy useita haitallisia vaikutuksia, joista osa voi olla vaarallisia. Luonnolliset testosteronilisät eivät sisällä keinotekoisia ainesosia eikä niiden käyttöön liity haittavaikutuksia. Ne ovat turvallinen tapa hoitaa ylipainosta aiheutuvaa testosteroninpuutetta.

Testosteroni lisäravinne kokemuksia – ilman reseptiä / apteekki

Luonnollisten testosteronilisien käyttö ei vaadi lääkärin kirjoittamaa reseptiä. Ne koostuvat pelkistä luonnontuotteista, eivätkä siten voi vahingoittaa terveyttä (ellei niille ole allerginen).

Kannattaa kuitenkin käydä lääkärintarkastuksessa ennen testosteronilisäravinteiden käytön aloittamista. Elimistön hormonitasapaino ei ole kokonaisuutena yksinkertainen, ja saattaa olla, että testosteroninpuutteelle on olemassa selitys, jota ei aiemmin tullut ajatelleeksi.

Osa syistä voi olla huolta herättäviä. Esimerkiksi hypogonadismi voi johtua useasta eri lääketieteellisestä ongelmasta, jotka voivat vaarantaa terveyden ja jopa hengen, ellei niitä hoideta asianmukaisesti.